Puhelujen hinnat Espanjassa

Matkapuhelimen käyttö toisessa EU-maassa kuten Espanjassa halpenee entisestään 15.6.2017 kun puheluille, tekstiviesteille ja mobiilidatapalveluille asetettu eurotariffi eli enimmäishinta astuu täysimääräisenä voimaan. Tämän hetkisen tiedon mukaan se tarkoittaa sitä, ettei erillistä roaming hintaa enää veloitettaisi EU-maiden sisällä. Eli puhelut, viestit ja data kulkisi samalla hinnalla niin kotona kuin ulkomaillakin.

Tällä hetkellä on voimassa 30.4.2016 voimaan tullut asetus jossa normaalihinnan päälle lisätään vielä tietyn suuruinen roaming maksu. Jos liittymäsi kuukausimaksu sisältää puhelut ja viestit kotimaassa, maksat vain lisämaksun. Alla oleva taulukko kertoo tämän hetkisen tilanteen:

30.4.2016 15.6.2017**
Ulkomailla soitetut puhelut (minuutilta, ilman alv:tä) sama kuin kansallinen hinta + enint. 0,05 € ei ylimääräistä verkkovierailumaksua, sama kuin kansallinen hinta
Ulkomailla vastaanotetut puhelut (minuutilta, ilman alv:tä) 0,0114 €
Ulkomailla lähetetyt tekstiviestit (kpl, ilman alv:tä) sama kuin kansallinen hinta + enint. 0,02 €
Datasiirto (MB*, ilman alv:tä) sama kuin kansallinen hinta + enint. 0,05 €

Hintoihin lisätään alv24%.

* Enimmäishinta on megatavulta, mutta maksu peritään siirrettyjen kilotavujen mukaan.
** Verkkovierailumaksuja ei enää veloiteta, jos käytät puhelintasi tilapäisesti ulkomailla. Matkapuhelinpalvelujen tarjoajat voivat edelleen veloittaa SIM-kortin pysyvästä käytöstä ulkomailla.

Enimmäishinnat ovat voimassa kaikille asiakkaille, elleivät he ole valinneet eri verkkovierailupakettia. Operaattorit saavat vapaasti tarjota myös halvempia hintoja, joten hintojen vertailu kannattaa.

Edelleen pysyy voimassa useimmille meistä tuttu juttu, jonka mukaan toiseen EU-maahan siirryttäessä matkapuhelinoperaattorin täytyy tekstiviestillä ilmoittaa soitettujen ja vastaanotettujen puhelujen, tekstiviestien ja datasiirron hinnoista kyseisessä EU-maassa. Näitä viestejähän puhelimeen tulee aina kun maasta toiseen siirrytään.

Muistathan Suomeen soittaessasi käyttää vastaanottajan numeron edessä aina maatunnusta +358. Tärkeät suomalaiset puhelinnumerot kannattaa tallettaa jo valmiiksi puhelimen muistiin maakoodilla varustettuna.

Lähteet:
Europa.eu
Dna.fi
Elisa.fi
Sonera.fi

- Mainos -