Nyt on erinomainen aika ostaa asunto Espanjasta

Valinnan varaa on runsaasti.

Costa del Solilla toimivan kiinteistönvälitysliike Vivan mukaan kiinteistöjen hinnat olivat Espanjassa huipussaan 2005, jonka jälkeen alkoi loiva alamäki, mikä on jatkunut aina näihin päiviin asti. Kansainvälinen valuuttakriisi tosin vauhditti hintojen laskua, ja vielä vuonna 2012 kiinteistöjen hinnat laskivat lähes 14%. Kiinteistöjen hinnat ovat vuoden 2007 loppupuolen hinnoista pudonneet huimat 46.5%, mikä ei tietenkään ole mukava asia heidän kannaltaan jotka ostivat kiinteistön kalliimmalla hinnalla juuri ennen laman alkua. Toisaalta, ellei kiinteistöä ole välttämätöntä nyt myydä, alkavat hinnat taas hitaasti mutta varmasti nousta, ellei globaalissa taloudessa tapahdu suuria muutoksia.

Tuottoa sijoitukselle

Espanjassa on nyt todelliset ostajan markkinat. Hinnat ovat näillä näkymin saavuttaneet pohjansa, valinnan varaa on paljon, ja voidaan lähes varmasti sanoa että sijoitukselle aletaan samaan tuottoa. Arvioiden mukaan asuntojen hinnat alkavat nousemaan vuoden 2016 puolella. Lamaa edeltävinä vuosina 1996-2007 kiinteistöjen hinnat Espanjan rannikolla nousivat jopa 250%. Vastaavanlaista hintakehitystä kukaan ei pysty lupaamaan, mutta ulkomaisten kiinteistösijoittajien löytäessä markkinat uudelleen vuoden 2008 alun jälkeen, on kasvavan kysynnän ja lisääntyneiden kiinteistökauppojen myötä odotettavissa hintojen nousua.

Oma koti auringon alla

Mikäli olet haaveillut asunnosta Espanjan auringon alla, nyt on erinomainen aika tarttua tilaisuuteen ja tehdä haaveista totta. Aurinkorannikolla toimii useita Suomalaisia kiinteistönvälitysliikkeitä jotka omaavat pitkän kokemuksen kyseisiltä markkinoilta. Kannattaa hyödyntää heidän asiantuntemustaan kun saavut paikan päälle tutustumaan markkinoilla oleviin kohteisiin. Tutki rohkeasti eri tarjolla olevia vaihtoehtoja ja muista että hinnoissa on toisinaan runsaastikin neuvotteluvaraa.

Suomeksi toimivia kiinteistövälitystoimistoja Aurinkorannikolla