Costa del Sol eli Aurinkorannikko on Costa Blancan ohelle toinen Suomalaisten suosimista lomanviettopaikoista. Jos nauttii auringosta, meren tuoksusta, ja upeista vuoristomaisemista, on Costa del Sol juuri oikea paikka laadukkaan vapaa-ajan viettämiseen. Aurinkorannikolla nimensä mukaisesti aurinko paistaa yli 300 päivänä vuodessa.

Tekemistä 365 päivänä vuodessa, Aurinkoa yli 300 päivänä vuodessa

Aktiivista vapaa-aikaa sitä kaipaavalle

Vapaa-ajan voi viettää juuri haluamallaan tavalla, koska kaikkea on tarjolla. Lukuisat museot, ostospaikat, ja nähtävyydet tarjoavat näistä kiinnostuneille ajanvietettä, kun taas aktiivisempaan menoon on tarjolla vaikkapa maastopyöräilyä, melontaa, golfia tai ratsastusta. Jokaiselle varmasti löytyy jotakin. Lomalle tullessa on hyvä jo etukäteen kartoittaa tarjontaa, netistä saa usein myös selvitettyä varaustilanteen, sekä tehtyä tarvittavat varaukset.

Aurinkorannikolla 20 000 suomalaista

Costa del Solilla asuu lähestulkoon 20 000 suomalaista, ja alueella on paljon suomalaisia yrityksiä. Vaikket puhuisi sanaakaan espanjaa tai englantia, pärjäät täällä aivan loistavasti. Suomalaisia ravintoloita on runsaasti, mutta lisäksi löydät suomalaisia kampaamoja, lääkäreitä, lakimiehiä, ja vaikkapa suomalaisen autonvuokraamon. Useat yrittäjät ovat todenneet Aurinkorannikon sopivaksi ja ilmastoltaan miellyttäväksi paikaksi elinkeinotoiminnan pyörittämiseen. Ja koska yhä enemmän suomalaisia vierailee alueella, tarve suomalaisia yrityksiä kohtaan tulee jatkossa mahdollisesti jopa kasvamaan.

Helpot yhteydet

Aurinkorannikolle saavut helpoiten Malagan lentokentän kautta. Norwegian ja Finnair tarjoavat suorat lennot Helsingistä Malagaan, jolloin lentoaika on noin 4,5 tuntia. Malagan nykyaikaiselta lentokentältä jatkat matkaasi junalla, bussilla, taksilla, tai vuokra-autolla. Lentokentällä on tarjolla useiden autovuokraamoiden palveluita, ja useimpien autot ovat saatavilla joko lentokentältä tai pienen matkan päässä kentästä. Vuokrahinnoissa ja ehdoissa on eroavaisuuksia, joten vertailu kannattaa. Malagan lentokentältä Fuengirolaan on vajaan puolen tunnin matka. Matka taitetaan suurimmaksi osaksi moottoritietä pitkin, ja opasteita on seuraamalla löydät hyvin perille. Espanjassa tiet ovat pääosin erinomaisessa kunnossa, oman kokemuksen mukaan paremmassa kunnossa kuin Suomessa, joten voit huoletta päästellä menemään, tosin tietenkin nopeusrajoitusten puitteissa, sillä myös Espanjassa ylinopeuksia valvotaan tehokkaasti automaattisilla kameroilla.