KotiUrheiluEspanjan Carlos Sainz tekee historiaa ja valloittaa neljännen Dakarinsa

Espanjan Carlos Sainz tekee historiaa ja valloittaa neljännen Dakarinsa

-

Sainz voittaa neljännen Dakarinsa

Espanjalaisesta kilpakuljettaja Carlos Sainzista tuli Dakar kisan vanhin voittaja, ja ensimmäinen joka teki sen hybridiautolla.

61-vuotiaana Sainz on elävä esimerkki siitä, että ikä on vain numero.

Sainz ja hybridiauto Dakarissa

Tämä Dakar on yksi lisäys Sainzin tarinaan, joka sisältää aiemmin saavutettuja voittoja vuosina 2010, 2018 ja 2020. Se on myös historiallinen luku, kun hän ja kartanlukija Lucas Cruz ovat ensimmäiset kuljettajat, jotka ovat saavuttaneet hybridiautolla Dakarin mestaruuden.

Sainz ajaa Audi RS Q e-tronilla, autolla, jossa on sähkömoottori molemmilla akseleilla ja näiden lisäksi polttomoottori jouduttamassa menoa.

Sainz voittanut neljällä eri automerkillä Dakarin

Sainz on voittanut Dakarin nyt neljällä eri automerkillä. Hän puolusti Audi-tallin värejä tänä vuonna, mutta Audi lopettaa rallin, keskittyen Formula 1:een. Tämä jättää avoimen kysymyksen Sainzin tulevaisuudesta, ja huhut viittaavat, että hän on tekemässä sopimuksen Fordin kanssa. Ford on jo antanut hänelle viestin: “Carlos Sainz… voittaaksesi tarvitset parhaat kuljettajat ja parhaan tiimin.”

Sainz kohdannut monia haasteita aiempina vuosina Dakarissa

Sainzin ura Dakarissa ei ole ollut ongelmaton, ja hän on kohdannut monia vaikeuksia vuosien varrella. Vaikka hän on kokenut useita keskeytyksiä ja onnettomuuksia, vuoden 2024 Dakarissa Sainz osoitti varovaisuutta ja kokemusta, mikä johti lopulta voittoon.

Hänen voittonsa nimenomaan Dakar rallissa vain lisää hänen legendaansa moottoriurheilun suurien nimien rinnalla.

Suomalaiskuljettajista menestynein Dakar-rallissa on Ari Vatanen, joka voittojen määrässä mitattuna on neljällä voitollaan tasoissa Sainzin kanssa.

Vatanen voitti kilpailun vuosina 1987, 1989, 1990 ja 1991.