Aurinkorannikon suomalainen koulu – Colegio Finlandés

Costa del Solilla Fuengirolassa sijaitseva Suomalainen koulu tarjoaa opetusta esikouluikäisistä alkaen. Lapsesi voi käy käydä koulussa kaikki peruskoulun luokat 1-9, ja mikäli matka peruskoulun jälkeen jatkuu lukioon, onnistuu myös lukiokoulutus Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa.

Vuodesta 1991 toimineella koululla on Espanjassa virallinen asema ja toimilupa, mutta siihen sovelletaan Suomen perusopetuslakia. Koulu siis esimerkiksi alkaa 7-vuotiaana samoin kuin Suomessakin. Espanjassahan koulu aloitetaan jo vuotta aikaisemmin, joten jos muutat Espanjaan vaikkapa 7-vuotiaan kanssa, menisi hän Espanjalaisessa koulussa suoraan 2-luokalle.

Koulun nettisivujen mukaan opetussuunnitelmassa painotetaan mm. kansainvälisyyttä, luovuutta, omien juurien ja kotimaan kunnioittamista sekä Espanjan ja yleensä eurooppalaisen kulttuurin tuntemusta. Opetusohjelma sisältää kielet englanti, ruotsi ja saksa sekä espanjan kieli kaikilla luokka-asteilla

Koulumaksu koko lukuvuodelta 2016-2017 on 1900 euroa. Maksun voi maksaa kerralla pois, mutta myös lukukausittain tai kuukausittain maksaminen onnistuu.

Tänä vuonna koulussa opiskelee yli 300 oppilasta ja koulu on siten käytännössä täynnä. Vahva tarve Suomalaiselle koululle Fuengirolassa on siis olemassa.

Näillä näkymin tarvetta olisikin akuutisti joko lisätiloille, tai kokonaan uudelle koulurakennukselle. Uuden koulun rakentaminen on luonnollisesti aikava projekti, arvion mukaan sen käyttöön ottoon menisi viitisen vuotta.

Käyntiosoite: C/ Jose Salik 4, 29640 Fuengirola, Espanja
Puh: (+34) 670 898 688
Sähköposti: info@suomalainenkoulu.net

Lisätietoa koulun toiminnasta löydät koulun omilta verkkosivuilta

- Mainos -