Espanjalaisissa liikenneympyröissä ajaminen vaatii toisinaan hieman totuttelua, etenkin ruuhka-aikoina, ja vielä jos kyseessä on useampikaistainen ympyrä.

Guardia Civil julkaisee Twitter -tilillään erinomaisia tietoiskuja, ja tällä kertaa he opastavat selkeän videon avulla, miten liikenneympyrässä ajaminen oikeaoppisesti hoidetaan.

Vihreä linja kertoo oikean, lainkirjaimen mukaisen ajotavan. Punainen taas näyttää, miten käytännössä usein liikenneympyrässä ajaminen tapahtuu.

Liikenteen ollessa pienempää, autoilijat usein “oikaisevat” ympyrässä. Etummainen auto monesti määrää tahdin ja reitin, ja taaempana tulevan on syytä olla tarkkana, jotta törmäyksiltä vältyttäisiin.

Pääsääntöisesti ajaminen liikenne-ympyröissä on kuitenkin sujuvaa. Haasteita tietysti syntyy, kun autoilijoita on monista eri maista, ja näissä kaikissa on jonkin verran toisistaan poikkevat ajotavat. Oikean ajotavan omaksuu kuitenkin nopeasti, ja voi huomata miten hienosti liikenneympyrät toimivat valoristeysten sijaan, suurissakin risteyksissä.