COVID-19 pandemia on koetellut Espanjaa tammikuusta 2020 alkaen, jolloin varmistui maan ensimmäinen koronavirustapaus. Kyseessä oli tiettävästi saksalainen turisti, joka lomaili La Gomerassa Kanariansaarilla.

Helmikuun loppupuolelta alkaen tauti alkoi leviämään erittäin voimakkaasti, minkä seurauksena Espanja julisti poikkeustilan 13. maaliskuuta.

Maaliskuun lopussa varmistettuja tautitapauksia oli rekisteröity jo yli 100,000 kappaletta.

Kovien rajoitustoimien ansiosta tartuntojen määrät laskivat, ja alimmillaan uusia tartuntoja rekisteröitiin päivässä enää noin 200, mikä on huomattavasti vähemmän verrattuna maaliskuun lopun tilanteeseen, jolloin tartuntoja todettiin jopa yli 9000 kpl päivässä.

Tartuntatilanteen positiivisen kehityksen, sekä myös taloudellisen paineen myötä rajoituksia lähdettiin purkamaan nelivaiheisen suunnitelman mukaisesti toukokuun aikana.

Elokuun alusta alkaen koronatartuntojen määrät ovat kääntyneet Espanjassa jälleen voimakkaaseen kasvuun ja päiväkohtaiset tartuntamäärät ovat ohittaneet jo maaliskuun lopun lukematkin.

Tämän hetkinen koronatartuntojen kokonaismäärä Espanjassa

Koronaan menehtyneet Espanjassa

Matkustaminen Espanjaan

Tällä hetkellä ulkoministeriön ohjeena on välttää tarpeetonta matkustamista Espanjaan.

Löydät viimeisimmän UM:n matkustustiedotteen Espanjaan tästä.

Suomen Espanjan suurlähetystön nettisivuilta löytyy myös ajankohtaista tietoa Espanjaan matkustamisesta, sekä paikallisista rajoituksista.

Tällä hetkellä koko Espanjassa on voimassa maskipakko kaikissa julkisissa tiloissa, minkä lisäksi on liikkumis-, aukiolo- ja kokoontumisrajoituksia.