Lomalaina helpottaa matkalle lähtöä

Jo tutkimustenkin mukaan kunnon lomalla on positiivinen vaikutus hyvinvointiimme. Eikä pelkästään henkiselle puolelle, vaan myös fyysinen vaikutus on huomattu aihetta käsittelevissä tutkimuksissa. Esimerkiksi eräässä yli kaksi vuosikymmentä kestäneessä tutkimuksessa huomattiin vuosittain lomia pitävien naisten riski saada sydänkohtaus kahdeksan kertaa pienemmäksi verrattuna naisiin, jotka eivät lomaile.

Useimmat meistä ovat huomanneet loman virkistävän ja piristävän vaikutuksen myös itse, minkä takia usein jopa tiukemmassakin taloustilanteessa lomamatka on se, mistä ei hevillä luovuta. Ennemmin siirretään vaikkapa uuden taulutelevision tai sohvan hankintaa, kuin jätettäisiin vuosittainen lomamatka tekemättä.

Mutta mitä vaihtoehtoja on, jos lomakuume on kova ja matkalle pitäisi päästä, eikä irtonaista rahaa juuri sillä hetkellä olekaan käytettävissä? Silloin säästäminen ei välttämättä ajatuksena houkuttele, koska matka siirtyisi auttamatta myöhempään ajankohtaan.

Vaihtoehdot säästämisen lisäksi

Säästämisen lisäksi vaihtoehtona on erilaiset vakuudettomat lomalainat, tai pankkilaina. Näistä pankkilainan hakeminen on yleensä hivenen raskaampi prosessi, ja vaatii usein vakuuksia tai takaajia.

Vakuudettomien lainojen tarjoajia on nykyisin runsaasti, mikä on kiristänyt kilpailua, lainatarjonta kasvanut ja myös lainojen kulut ovat tulleet alaspäin, minkä vuoksi pikalainasta on tullut varsin kiinnostava vaihtoehto lomamatkan rahoittamiseksi.

Lainaa haettaessa luonnollisesti on tärkeää muistaa olla ottamatta liikaa lainaa omaan maksukykyynsä peilaten.

Lomalainan kilpailutus on helppoa ja matkan varaaminen onnistuu usein saman päivän aikana.

Helppoa kilpailuttamista

Helpointa on käyttää lainan kilpailuttamiseen erikoistuneita palveluita, joista esimerkiksi OmaLaina.fi -palvelun kautta saat yhdellä hakemuksella tarjouksen jopa 30 pankilta ja luotonantajalta. Palvelulla on verkkosivujen mukaan yli 300 000 asiakasta Suomessa.

Koska palvelussa ei lainahakemuksen yhteydessä kysytä, mihin käytät rahasi, voit lainalla maksaa pelkästään matkasi, tai halutessasi käyttää sitä myös matkarahana.

Nopeimmillaan rahat maksetaan tilillesi jo saman päivän aikana, joten jos olet aiemmin bongannut hyvän matkatarjouksen, pääset tekemään matkavarauksenkin vielä saman päivän aikana.

Toinen suosittu palvelu lainan kilapilutukseen on monista televisiomainoksistakin tuttu Lendo, joka sekin lupaa kilpailuttaa yli 25 pankkia ja rahoituslaitosta. Lendo tarjoaa lainaa aina 60 000 euroon asti, joten se on varteenotettava vaihtoehto myös muidenkin kuin matkalainojen osalta.

Lainan ja kuukausierien suuruus on helppo laskea palvelusta löytyvän laskurin avulla, kun valitset haluamasi takaisinmaksuajan.

Jos haluat itse tarkastella ja vertailla eri lainoja ja lainapalveluita, on lainavertailu helppoa suorittaa siihen varta vasten kehitetyllä sivustolla. Yksi tällainen on Lainalinkki.fi -palvelu, josta löytyy kymmeniä eri lainoja vertailtavaksi. Lainojen vertailu kannattaa, koska todellinen vuosikorko voi vaihdella muutamasta prosentista jopa satoihin prosentteihin. Joitakin ensilainoja on mahdollista saada jopa täysin ilman kuluja. Eli maksat takaisin vain sen minkä olet lainannutkin.

- Mainos -