Esittelyssä Málaga

Aurinkorannikolla turisteille tutumpia ovat Torremolinos ja Fuengirola, mutta nykyään yhä useammin matkailija haluaa yhdistää huolettoman rantaelämän kulttuuririkkaaseen kaupunkilomaan. Tällöin ihanteellinen kohde on juuri Málaga, jossa kohtaavat perinteet sekä moderni maailma. Ympäröivistä pienistä lomakylistä Málagan erottaa edukseen juuri laaja kulttuuritarjonta. Kaupungissa on kymmeniä museoita ja historiallisia nähtävyyksiä, joihin tutustumalla matkailija voi näkee läpileikkauksen Málagan ja koko Andalusian vaiheikkaasta historiasta. Málagassa järjestetään useita elokuva- ja teatterifestivaaleja joka vuosi. Myös yöelämä on vilkasta ympäri vuoden. Suurimmat tapahtumat ovat elokuussa Málagan feriat sekä pääsiäinen uskonnollisine kulkueineen.

Málagassa on miellyttävä ja lauhkea ilmasto. Aurinko ilahduttaa palvojiaan yli 300 päivänä vuodessa. Keskikesällä kaupungissa voi toki olla kuumaa ja tukalaa tottumattomalle. Paras aika matkustaa Málagaan onkin syksy, kevät tai aivan alkukesä. Sademäärät eivät juuri milloinkaan ole kovin suuria, mutta marraskuu ja maaliskuu ovat sateisimmat.

Suorat lennot Suomesta

Málaga on helppo kohde matkustaa. Sinne pääsee sekä maalta, mereltä että ilmasta. Helsingistä Málagaan on hyvät ja suorat lentoyhteydet suhteellisen edulliseen hintaan. Lentoaikakin on miellyttävä, alle 5 tuntia. Majoittumismahdollisuudet ovat monipuoliset ja jokainen löytää varmasti tarpeilleen ja kukkarolleen sopivan vaihtoehdon. Tarjolla on asumista viiden tähden luksushotelleista edullisiin hostelleihin ja loma-asuntoihin.

Historiallisestikin merkittävä Málaga on yli puolen miljoonan asukkaan kaupunki

Málaga on laajalle levittäytynyt kaupunki, lähes tuhannen neliökilometrin alueelle, mutta matkailijan näkökulmasta kaikki oleellinen keskittyy kuitenkin keskustaan. Keskustassa, varsin pienellä alueella liikkuminen onnistuu jopa jalkaisin tai halutessaan voi hyödyntää kattavaa paikallisliikennettä. Vuokra-autolle on käyttöä, jos haluat ulos kaupungista ja tutustumaan muualle Andalusian kohteisiin. Turistin on syytä pitää huolta omaisuudestaan väkijoukoissa, mutta yleisesti ottaen Málaga on turvallinen matkakohde.

Málagan parhaat palat

  • Vanha kaupunki (centro historico)
  • Alcazaban ja Gibralfaron linnakkeet
  • Picasson museo ja lapsuudenkoti
  • Málagan katedraali
  • Carmen Thyssen -museo
  • Rantapromenadi
- Mainos -