Espanjan maanviljelijät katkaisivat liikenteen monilla valtateillä – seurauksena valtaisat ruuhkat

Espanjan maanviljelijöiden mobilisaatiot jatkuvat neljäntenä päivänä eri puolilla maata, ja liikenneongelmia esiintyy monilla autonomisilla alueilla. Katkoja moottoriteillä ja kaupunkien ruuhkautumista ilmenee laajasti, vaikuttaen mm. Aragoniaan, Castilla-La Manchaan, Valencian alueelle, Extremaduraan, Andalusiaan ja Navarraan.

Liikennepäivystys ilmoittaa useiden teiden sulkemisesta eri puolilla Espanjaa, esimerkiksi Andalusiassa, Aragoniassa ja Castilla y Leonissa. Toledon kaupungissa yli 300 traktoria on aiheuttanut liikenteen ruuhkautumista, ja samankaltaisia hankaluuksia on havaittu muillakin alueilla.

Maanviljelijöiden protestit kohdistuvat oikeudenmukaisempiin hintoihin ja EU:n maatalouspolitiikan epäkohtien korjaamiseen. Turvallisuusviranomaiset ovat pidättäneet joitakin osallistujia, ja monet hallinnolliset valitukset ovat johtaneet sakkoihin. Maatalousministeri Planas korostaa tarvetta yksinkertaistaa yhteistä maatalouspolitiikkaa ja parantaa elintarvikeketjun sääntelyä vastatakseen maanviljelijöiden huoliin.

- Mainos -