Tiesitkö tämän aloe verasta?

Aloe vera on varsin monipuolinen kasvi, jonka käyttö ulottuu historian tietojen valossa tuhansien vuosien päähän. Jo muinaisessa Egyptissä kuningatar Kleopatra käytti aloe veraa säännöllisesti kauneudenhoitotuotteenaan.

Aleksanteri Suuri ja Kristoffer Kolumbus hyödynsivät kasvia taisteluissa loukkaantuneiden sotilaiden haavojen hoidossa. Jossain yhteyksissä on jopa mainittu, että filosofi Aristoteles olisi suostutellut Aleksanteri Suuren valloittamaan Sócrotoran saaren saadakseen riittävän määrän aloea hoitotarpeisiin.

Nykyisin sitä käytetään mitä erilaisemmissa tuotteissa, ja tutkimusta sen soveltuvuudesta erilaisiin tarkoituksiin tehdään runsaasti.

Eräs mielenkiintoinen on Yhdysvaltain liittohallituksen alaisen ilmailu- ja avaruushallintovirasto NASA:n aikoinaan tekemä tutkimus kasvien kyvystä puhdistaa sisäilmaa.

Siinä aloe veralla todettiin olevan kyky poistaa haitallisia kemikaaleja ja puhdistaa ilmaa. Kasvi on erityisen tehokas poistamaan formaldehydiä, bentseeniä ja muita haihtuvia orgaanisia yhdisteitä, jotka voivat olla haitallisia terveydelle.

NASA:n tutkimuksissa havaittiin, että aloe vera pystyy sitomaan ja neutraloimaan ilmassa leijuvia haitallisia yhdisteitä. Erityisesti aloe veran lehdet imevät formaldehydiä ja muita kemikaaleja tehokkaasti, ja samalla vapauttavat happea ympäröivään ilmaan.

Sen lisäksi että kasvilla on monia positiivisia ominaisuuksia, se on myös miellyttävän näköinen ja soveltuu erinomaisesti sisätiloihin, niin kotiin kuin työpaikallekin.

Eteläisen Espanjan aurinkoinen ilmasto tarjoaa erinomaiset olosuhteet myös aloe veran viljelyyn ja kasavatukseen. Erityisesti Andalusian alueelta löytyy useita aloe veran viljelyyn erikoistuneita farmeja. Tuotetta löytyykin Espanjalaisten kauppojen hyllyiltä monessa eri muodossa.

- Mainos -